katona.blog.hu

"Mindent szóba hozunk, ami kicsapja a biztosítékot..." - interjú Márton Balázzsal, a The Inspired Chicken Motel zenekar alapítójával

2016. május 13. - kazimiram

Mikor és hogyan alakult meg a formáció?

Régóta érett, hogy létrehozzak egy punkzenekart, egyrészt mert 15 évig nem ültem dob mögött és hiányzott, de ami fontosabb, hogy szétfeszített nagyon sok indulat, düh, amit a körülöttünk uralkodó légkör generált és ez valamilyen formában már nagyon kikívánkozott. Ám, hogy operatőrként élhessem ki ez irányú vágyamat, meg kellett volna várnom az épp ehhez illő feladatot, rendezőt...stb, ehhez már nem volt türelmem. Így alakult 5 éve a zenekar, bár a jelenlegi formáció csak másfél-két éve van együtt.

Milyen jellegű zenét játszik a zenekar és mi alapján választotok témát?  

Ön -és kritikus pimaszpunk zenekarként aposztrofáljuk magunkat, ennek megfelelő a témaválasztás is: mindent szóba hozunk, ami kicsapja a biztosítékot...

12049406_1172793969403614_1003522355469778113_n.jpgfotó: Burszán Sándor

Ki írja a szövegeket?

Annyi szöveget sajnos soha nem lesz időm megírni, amennyi "biztosíték kicsapós" téma lenne így maradnak azok, amikre futja. Ezenkívül kapunk is néhányat  - például Gyáni Leventétől, Borovitz Tamástól -, de versekhez is nyúlunk, erre példa az "Ezt is elviszem magammal".

Fodor Annamária és Burszán Vera énekelnek – honnan jött az ötlet, két énekesnő legyen a zenekarban? Miért éppen ők? 

Akik a kezdetektől velem vannak, azok a drága énekesnők. Azt hiszem életem egyetlen jó és legjobb döntése volt, amikor kipattant ez a nagyszerű gondolat, miszerint egy punkbanda élére kettő hölgyet kérek fel....azóta rá kellett döbbennem, hogy ebben sem vagyunk egyedül. Candyt (B.V.) több más zenekarban hallottam és a velük való bandázások során ismertem meg, Handyvel (F.A.) hatodik éve "nyaralunk" együtt, hisz összeköt minket a filmszakma, így meglehetősen jól ismerjük egymást, ez a döntés is egyértelmű volt.

The Inspired Chicken Motel – mesélj kérlek a névválasztásról!

Az eredeti nevünkkel az akkori basszerünk nem tudott azonosulni, így neki engedve váltottunk a jelenlegire, ami egy Bradbury novella címe. Azóta megbántuk, mert bonyolult, úgyhogy szólíts csak Chicken Motelnek minket!

A The Inspired Chicken Motel és a The PinUps közösen tart filmszínházi punkestet a Katonában május 18-án, este 9 órától.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katona.blog.hu/api/trackback/id/tr68713774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása