katona.blog.hu

Nagypál Orsi: Direkt valami provokatívat és nagyon csajosat akartunk, de kicsavarva

2016. május 16. - Csikós Kornélia

The PinUps és Inspired Chicken Motel - a két zenekar május 18-án este 9-től ad közös koncertet a Katona előcsarnokában. Most a csupa nőből álló zenekar énekesét, Nagypál Orsit kérdeztük a bandáról!

2014-ben volt debütáló koncertetek a Mika Tivadar Mulatóban - mennyivel előtte alakult meg a zenekar?
2014 januárjában – a  májusi koncertet eleve azért tűztük akkor ki, hogy legyen egy elég szoros határidőnk, ami mindenkit motivál, de még épp betartható egy kezdő repertoár összedobására.

nagypal.jpg

Csak nők a tagok (Nagypál Orsi, Balogh Szonja, Perlaki Zsuzsanna, Gellért Linda) – honnan ismeritek egymást?
Mind jóbarátok vagyunk régről. Zsuzsival eredetileg producerként dolgoztam együtt, kb. 13 éve, aztán abból  barátság lett. Neki mindig volt valamilyen zenekara, és amikor Szonja, Linda és én feszültséglevezetésből lementünk a Dürerbe próbálni, hívtam Zsuzsit is. Aztán tavaly megismertem tök más vonalról a Luddita csajokat (Fiáth Mariann és Tita), és meghívtam őket egy koncertünkre. Azonnal csatlakoztak. Elképesztő energiákat hoztak be a csapatba.

Szexi, rekreációs foglalkozás nyomán létrejött punk-rock bitches banda – milyen rekreációs foglalkozás közben? 
Ez annyit jelent, hogy a zenélés mindannyiunknak “mellékes” tevékenység, civilben mással foglalkozunk: üzletasszony, kocsmáros, filmrendező, szerkesztő, börtönpszichológus... De a közös próbák, a koncertek feltöltenek minket, és a kreativitásunkat is ki tudjuk ebben élni.

Rekreáció és punk-rock: ezek hogyan egészíthetik ki egymást?
Remekül. A dalok mindig abból születnek, amikor valamelyikünknek nagy szívfájdalma, vagy nagy öröme van: húzós számokat szeretünk játszani.

pinups.jpg
A szövegeket általában egy ember írja, vagy többen és közösen megvitatjátok, jó lesz-e, esetleg át kell-e őket írni?
Közösen, bár a nagyját én jegyzem, hiszen aztán nekem kell őket elénekelni. de mindenki mindenbe beleszól, nagyon élvezzük a közös alkotást. Amióta a Luddita csajok csatlakoztak, ők tartják a frontot szövegírásban, aminek nagyon örülü
nk, mert baromi jókat írnak.

Mi alapján választotok témákat?
Minden próba azzal kezdődik, hogy kábelezés közben kidumáljuk a hetünket, általában innen jönnek a témák, akár szakításról, akár valami újságcikkről, akár hüvelyi ultrahangról legyen szó.

Miért The PinUps a nevetek?
Direkt valami provokatívat és nagyon csajosat akartunk, de kicsavarva: a pinup lányok testesítik meg a nők iránti egyik legkomolyabb elvárást: legyél húsz éves tökéletes testű szexszimbólum! Én nem ismerek olyan nőt, aki ne szenvedte volna meg tini- és, vagy felnőttkorában az ilyen lehetetlen elvárásoknak való megfelelési kényszert. Szerintünk ezeket az elvárásokat ki kell röhögni, de nagyon. a provokatív fele meg abból jön, ahogy ez a szó a magyar fülnek hangzik...

kérdezett: Csikós Kornélia
fotó: Aknay Csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://katona.blog.hu/api/trackback/id/tr688722092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam Weishaupt 2017.07.14. 21:20:45

KÖSZÖNNIMEGÉNFOGOKAKURVAANYÁDAT
süti beállítások módosítása