katona.blog.hu

Wagner-Puskás Péter: Sokszor biciklizés közben szabadul el a fantáziám

2018. május 30. - Csikós Kornélia

Ürgék című májusi bemutatónk zenei vezetője Wagner-Puskás Péter, az előadás zenéjének ötleteiről, a zene előadásbeli funkcióiról és arról kérdeztem őt, milyen érzés 1960-as, '70-es évek-beli dalokat áthangszerelni.  

Tovább

Mészáros Béla: Nem tudjuk elhinni, hogy túl tudunk lépni a múltunkon

Március 10-én mutatjuk be Alfred Döblin regényadaptációjából készülő előadásunkat, a Berlin, Alexanderplatz-ot Kovács D. Dániel rendezésében. A főszereplő Franz Biberkopfot alakító Mészáros Bélát a szerepéről, a történet aktualitásáról kérdeztem.

Tovább

Bányai Kelemen Barna: Nem nagyon lehet átverni, megérzem, ha egy szituációban valami nem stimmel

Spiró György Széljegy című művét állítja színpadra Zsámbéki Gábor a Kamrában. A történet ingatlanosát Bányai Kelemen Barna játssza, a szerepéről, a Széljegy történetéről és az ingatlanosok helyzetéről beszélgettünk.

Tovább

Takátsy Péter: Miskin herceg az, aki miatt senki sem lesz elítélt

Miskin herceg című előadásunkat február 15-én mutatjuk be a Sufniban, a címszereplőt Takátsy Péter alakítja. Dosztojevszkij A félkegyelmű regényét Takátsy írta színpadra, az alkotómunkáról, a történet aktualitásáról és a próbafolyamatról kérdeztem.

Tovább

"A kiskapuk keresésével éljük a mindennapjainkat" - Lestyán Attila és Vizi Dávid páros interjú

Január 4-én mutattuk be Dankó István rendezésében Gogol Holt lelkek című művének adaptációját a Sufniban. Zsámbéki Gábor végzős osztályának két hallgatója, Lestyán Attila és Vizi Dávid szerepet kaptak az előadásban, a próbafolyamatról, Dankó Istvánról, mint rendezőről és a Holt lelkek aktualitásáról kérdeztem őket. 

Tovább

Bognár Péter: Nem óriási konfliktusaink vannak, hanem mikroszkopikusak, de azokba beledöglünk

Bognár Péter a szerzője Gothár Péter legújabb rendezésének, a Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojlernek. A decemberi bemutató kapcsán a darab történetéről, a szöveg verses és prózai összetételéről és stílusáról, illetve a Gothár Péterrel közös munkáról kérdeztem a szerzőt.

Tovább
süti beállítások módosítása