katona.blog.hu

Ónodi Eszter: Amikor elhangzott a nevem, megállt a világ

2013. június 19. - drumlin

Múlt héten Ónodi Eszter a legjobb színésznőnek járó díjat nyerte a monte-carlói nemzetközi filmfesztiválon az Aglajában nyújtott alakításáért.

Hogyan élted meg az eredményhirdetést?

Már pár órával a gála előtt megtudtam az eredményt. Csütörtökön napközben behívtak minket, elmondták a jó hírt, és ismertették velünk az esemény pontos koreográfiáját: mikor hová kell állni, mennyit és mikor tudunk beszélni, a teljes esti menetrendet.


 
Ennek ellenére borzasztóan izgultam a gála alatt, és abban a pillanatban, amikor elhangzott a nevem, megállt a világ. Összességében elmondhatatlan élmény volt, hogy a film négy díjat nyert. Nem tudom, jobb lett volna-e, ha nem ismerem előre az eredményt. Nagyon jó érzés volt, hogy sokan gratuláltak ott a helyszínen is, de ami itthon fogadott - rengeteg telefon barátoktól, kollégáktól és a sajtótól, gratuláló e-mailek és Facebook-kommentek tömege - több mint szívet melengető.

Mit jelentenek számodra a díjak? Megerősít-e az ilyen típusú elismerés?

Mindenképpen megerősít a munkámban egy-egy díj. Jelen esetben különösen fontos, hogy szakmai díjakról van szó, vagyis elismert szakemberekből álló zsűri döntött. Ha más oldalról nézem, méltó kifutása vagy „jutalma” annak a sok nehézségnek, amit ez a forgatás jelentett. Szintén jó, hogy ilyenkor jönnek ezek a bizonyos pozitív visszajelzések.



Hogyan ünnepelt az Aglaja csapata?

Nem szerveztünk külön bulit. A díjátadó után a monacói herceg tartott egy formális fogadást, ahol ott volt Deák Krisztina, a film rendezője is, illetve összefutottunk a szintén díjazott On the Spot csapatával. Jellemző módon még aznap este belázasodtam, és a következő két napot az ágyban töltöttem.

-ig-


A bejegyzés trackback címe:

https://katona.blog.hu/api/trackback/id/tr918429610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása